Bolagsbildningar

Funderar du på att starta företag? Grattis! Livet som egenföretagare har många tjusningar. Vi kan hjälpa till med snabba bolagsbildningar tack vare vår tillgång till färdiga bolag, eller hjälpa till med att starta och bilda ett helt nytt bolag. Låt oss bistå med rådgivning, registrering och kommunikation med Bolagsverket, så att du kan lägga energin på annat.

Vi tar hand om:

  • Uppstart av bolag
  • Likvidation (snabbt avslut) av bolag
  • Fusion av bolag
  • Generationsskifte

Självklart hjälper vi även till med övrig ekonomisk rådgivning.

Välj rätt bolagsform

För att starta företag behöver du ha en affärsidé och ett grepp om de ekonomiska förutsättningarna som kommer ligga till grund för din verksamhet. Är marknaden tillräckligt stor? Är lönsamheten tillräcklig för att täcka kostnaderna?
När företagsidé och ekonomisk kalkyl finns på plats är det läge att välja bolagsform, dvs vilken typ av företag du ska verka i.

  • Enskild firma: den enklaste företagsformen och en bra och billig start om du är ensam i företaget.
  • Aktiebolag: passar bra om ni är flera ägare som ska starta företag tillsammans. För att starta aktiebolag måste du ha minst 25 000 i aktiekapital. 
  • Handelsbolag: ska ha två eller flera delägare (det kan både vara privatpersoner eller företag).
    Utöver det finns även bolagsformerna kommanditbolag och ekonomisk förening.

En bolagsform är inte skriven i sten utan går att ändra efterhand. Vi guidar dig gärna till rätt beslut. Är du mer nyfiken och vill jämföra bolagsformer så kan vi rekommendera denna guide från Fortnox.

Rätt från början

Vårt gemensamma ledord och arbetssätt är ”rätt från början” dvs, att göra allt rätt från början och på så sätt minimera eventuella fel eller dubbelarbete som kan uppstå senare. På så sätt blir vårt arbete mer effektivt på lång sikt och genererar, förutom att det blir rätt, även nytta för kunden då det innebär kostnadsbesparingar.

Lokal byrå, med internationellt nätverk

Account Ekonomipartner AB är en lokal byrå med kunder från Örebro med omnejd. Med ett stort nätverk av kvalificerade aktörer i branschen både nationellt och internationellt säkerställer vi bästa möjliga kvalitet på våra tjänster.

Bland våra kunder finner du både aktiebolag, enskilda firmor, samt små och medelstora företag. Alla med sina unika behov och lösningar.

Vi är auktoriserade redovisningskonsulter och medlemmar i SRF, vilket betyder att vi genomgår kontinuerliga kvalitetskontroller. Denna branschorganisation har högt ställda krav på hur våra uppdrag ska utföras och att vi genomgår fortlöpande utbildningar. Allt för att våra kunder ska känna sig trygga.

Vi tar hand om dina bolagsfrågor

Kontakta oss idag

Scroll to Top